Чорбаджийски: Готов съм да помогна на ЦСКА, ако ми се гласува доверие

Лора Николаева Лора Николаева

Божидар Чорбаджийски взе участие в детски благотворителен турнир, заедно със Симеон Славчев. Събраните средства от него ще се дарят на дома в Нови Хан.

След края му Чорбаджийски говори пред медиите и сподели какво следва за него в бъдеще. Припомняме, че той бе пратен под наем във ФКСБ, но договорът му с румънския клуб бе прекратен и така Чорбаджийски се завръща на "Армията".

Той сподели готовността си да помогне на "червените", ако му се гласува доверие:

„Опитваме се да помогнем на децата, защото знаем през какво сме минали ние. Важно е да има правилната методика на работа и е ясно, че за едно дете е много важно да има условията, за да се развива. Където сме видели пропуски при нас, да запълним празнините“.

„Не е толкова важно за раздялата ми с ФКСБ в Румъния, събрали сме се по друг повод. Явно не съм се доказал в очите на треньорите. Връщам се вкъщи, където винаги съм твърдял, че е моят дом. Готов съм да помогна, ако ми се гласува доверие. Футболист съм на ЦСКА. Не ми се търси приют, не съм неравностоен човек. Приютили са ме вече, няма проблем. Нямам официални разговори с хора от ЦСКА. Надявам се да седнем и да поговорим за моето бъдеще след празниците. Никой не се е свързал с мен да ме пита искам ли да се върна, аз съм тук“.

„Аз нямам право да се състезавам за трети футболен отбор през тази година. Това е единственият проблем, който се явява пред мен. Най-вероятно иначе щях да продължа да играя зад граница. До Нещата се развиват, така че да остана тук“.

„ЦСКА започна да набира сила, аз държа контакт с много от колегите си и те са много доволни от работата, която се върши. Трябва да се продължи по същия начин. Идват тежките мачове за първата шестица и Купата на България. Разбира се, че имаме шанс да настигнем Лудогорец. Във футбола може да се случи абсолютно всичко. Плюс това за отбор като ЦСКА това е напълно постижима цел“.

„За мен не е нов треньорът в ЦСКА. Работил съм с него още при Люпко Петрович, така че няма да ми се отрази“.

„Въпросът какво се случи с Бодуров не трябва да бъде зададен на мен. Много неща се изговориха за него. Чуваме се постоянно. Пожелавам му весели празници и най-доброто за неговото семейство, той го заслужава“.

„Да, имаме сили да се класираме на европейското. Апелирам за подкрепа, защото България е ожадняла за спортни успехи. Силно вярвам, че ние можем да се вземем в ръце и да се вдигнем по-високо в очите на хората. Не трябва да сме с големи очаквания, но трябва да знаете, че ние ще дадем всичко от себе си, защото всеки един от нас мечтае да играе на голям форум“.

„Наближават най-хубавите празници. Пожелавам семеен уют, топли светли празници за всички. Да са живи и здрави, много успешни. На всички фенове на ЦСКА пожелавам да бъдат на стадиона и да знаят, че ние ще дадем всичко от себе си, за да върнем ЦСКА там, където му е мястото“.

„Моите амбиции са да помогна на ЦСКА с каквото мога и да отида да играя в чужбина. Вече се сблъсках с европейски футбол, натрупах някакъв опит, искам да се развивам и да направя кариера“, завърши футболистът на ЦСКА.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още