Божидар Краев: Целта ми е да стана Футболист №1 на България за 2020-а

На мен се пада да бъда основна фигура в един от най-тежките периоди за националния отбор

dsport.bg

Българският национал Божидар Краев заяви, че краткосрочната цел, която си е поставил, е да стане Футболист №1 на България за 2020-а година. 

„В краткосрочен съм си поставил целта да съм Футболист на България за 2020 година. Не съм изненадан, че не съм капитан. Момчетата гласуваха, както трябва за играчите с повече опит. Много съм развълнуван, че ще играя в Шампионската лига и искам да играя в максимален брой мачове. Много трудно ще излезем от групите, защото останалите три отбора са световна класа. Но не мога да дам прогноза. Имах възможност да се завърна в България, но се разминах и мисля, че така е по-добре, за да играя повече време в чужбина. Не искам да казвам кой е тимът, всичко е конфиденциално“, разкри нападателят в предаването "Домът на футбола". 

„Изморен съм и се опитвам да се възстановя. Настроението в отбора е минорно след загубите, но гледаме напред. По-специално в последните мачове от Лигата на нациите вместо с четири сме с една, но това е, което се получи. Опитваме се да няма психологическо затормозяване. Гледаме напред и трябва да се фокусираме върху нашата игра. Никога не са били позитивни нагласите към отбора. Аз съм професионалист, работя здраво и продължавам напред. Може би и пандемията добавя гориво в огъня – хората са пред компютрите и има много хейт“, каза още Краев.

„Времето ще покаже дали има лидери. Навлизат много нови играчи и нека се даде необходимото време. На мен се пада да бъда основна фигура в един от най-тежките периоди за националния отбор. Готов съм за това. Не ми тежи. Справям се като професионалист“, добави още бившият футболист на Левски. 

„Очевидно е, че нивото в България е по-ниско. Цялостно трябва да се подобри. Не съм анализатор или експерт, за да кажа какво трябва да се промени. Мисля, че е постижимо да се класираме за Световното първенство. Като гледам тогава на какви години ще сме, мисля, че ще сме в най-добрия си период. Смятам, че имаме поколение, което да подобри резултатите. Трябва да се даде време, за да укрепнем като отбор. Почти във всеки мач има футболист, който да дебютира. Трябва ни време, за да се опознаем и стиковаме“, добави още той.„Много се радвам за брат ми. Не искам да коментирам и да влияя в клуба, но виждам, че се справя добре“, заяви още Краев.

Краев: Трябва да е гордост за цяла България, че съм представител за страната в Шампионската лига

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още