Валери Божинов даде специално интервю пред Dsport ден преди той и неговият Ботев Враца да гостуват на бившия му отбор Левски на "Георги Аспарухов".

Пред Томислав Русев Божинов говори за обичта си към "сините" и за желанието, въпреки това да реализира и да помогне на настоящия си отбор.

"Добре съм, здрав съм, имах проблеми, но отшумяха. Идва много важен мач за нас. Както за нас, така и за Левски."

"Лично за мен ще е хубаво да играя на любимия си стадион срещу любимата си публика. Който е по-добър, нека победи", каза нападателят.

"Обичта ми към феновете на Левски е голяма, клубът също го обичам, никога няма да отрека, че съм левскар. Благодаря, че имах възможността да играя в Левски, видях какво е да играеш в Левски и усетих какво е да играеш в този клуб, какво е публиката на Левски. Най-голямата публика, няма какво да си кривя душата. За мен е чест и удоволствие, че съм играл в такъв голям клуб и пред такива уникални фенове."

"Сантиментите си остават. Това е нещо нормално. Когато обичаш един клуб и публика, нормално да имаш сантименти, но ако ми се отдаде възможност. Да играеш срещу Левски и да вкараш на Левски на "Герена" е удоволствие. И като играя в Левски е уникално, и да играеш срещу Левски и вкараш, също е уникално. Ако ми се отдаде възможност, защо не."

Божинов отговори и на въпроса, дали ще е допълнителна мотивация да играе срещу отбора на Петър Хубчев, заради който напусна Левски през лятото. Според него самият специалист има проблем с него и с Николай Михайлов.

"Лично на него нямам какво да доказвам, не. Аз проблеми лично с него нямам, явно проблемите са негови лично към мен, може би и към Ники Михайлов. Виждайки отношението към него, явно той има проблеми с нас, не аз. За какво да се обиждам? Аз не съм обиден, той има лично проблем с мен. И виждайки отношението му спрямо Ники, явно той има проблем с нас, а не ние с него. С времето феновете на Левски ще разберат и узнаят много неща, но нека тепърва оставим нещата такива, каквито са."

"Искам Левски да се върне, където му е мястото. Ще бъде тежко и трудно, но феновете са зажадняли за успех. Дано скоро видим Левски шампион."

"Той ми е приятел, с него ежедневно имам отношения, това са нормални неща, с него и с Живко ежедневно се чувам, това са ми най-добрите приятели в Левски."

"За мен ще бъде чест и удоволствие да играя срещу тях. Аз си пожелавам да вкарам, дали ще е Ники или Миятович няма значение."

"Да играеш за Левски и да побеждаваш на Герена, е уникално. И от другата страна е същото. Тръпката и емоцията със сигурност ще бъдат големи, а ако не се излъчи победител, явно така е писано да бъде", допълни Божинов.

В Левски отново с дилема: Франко Мазурек или Фелипе Нашименто?

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS