Божинов: Футболът е готов за рестарт

| Италия

Валери Божинов поднови тренировки със съотборниците си от италианския втородивизионен Пескара през тази седмица след почти 2-месечна пауза, наложена от епидемията от коронавирус на Апенините.

Българският нападател заяви в интервю за "Ил Месаджеро", че се е почувствал щастлив като малко дете, след като е излязъл на зеления терен със съиграчите си.

"Чувството отново да стъпя на терена беше прекрасно. Почувствах се като малко дете, което за първи път отива до игрището с приятелите си. Мирисът на трева, това, че пак можеш да видиш съотборниците си, не мисля, че ще мога някога отново да преживея тази емоция", каза Божинов.

"Мисля, че футболът е готов за рестарт. Това е индустрия и правителството трябва да даде зелена светлина. Италия е страна, в която хората живеят за този спорт. Той е много важен и може да доведе до много по-големи вреди от икономическите. Не говоря за заплатите на футболистите, а за ежедневието на хората.

Здравето е важно, но мисля, че можем да започнем да играем отново с прилагането на необходимите предпазни мерки. Вярвам, че ние футболистите ще бъдем още по-отговорни и ще се опитаме да бъдем пример за всички останали", каза още Божинов.

Срещите от калчото бяха прекратени в средата на март заради вирусната инфекция. Клубовете получиха разрешение за започнат индивидуални тренировки през тази седмица, а след 18 май се планира да се подновят и груповите занимания. Очакванията са сезонът да бъде подновен през юни./БТА

Божинов ще играе с фланелка по дизайн на 6-годишен

Божинов си спомни за най-специалния си гол (ВИДЕО)

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още