Божинов: Не съм в Левски за пари, а да бъда обединител (ВИДЕО)

Искам да благодаря на Ники Михайлов, на човека, който винаги е заставал до мен и зад мен и винаги съм имал неговата опора и гръб като съотборник

dsport.bg

Нападателят Валери Божинов, който ще започне третия си период на „Герена“ говори пред клубната телевизия, след като подписа с тима за една година. 34-годишният стрелец обясни, че иска да бъде обединител в Левски, а неговата роля ще е да влиза в игра, когато се налага да помага и да решава мачове, както го направи в двубоя с Етър в баража за Лига Европа през сезон 2018/19.

"Добре се чувствам. Щастлив съм. Искам да благодаря на господин Сираков, Георги Тодоров, на всички, които работят за Левски. На феновете и на ръководството, на треньорите най-вече. На моите съотборници, че от първия ден, откакто съм дошъл тук ме приеха и ме подкрепиха. Показаха желание, че ме искат в Левски. Искам да благодаря на Ники Михайлов, на човека, който винаги е заставал до мен и зад мен и винаги съм имал неговата опора и гръб като съотборник", сподели Божинов.

"Това, което ми прави впечатление, което харесвам и се надявам да продължи по същия начин, е привличането на български футболисти. На млади футболисти. На кадри, които преди са били в Левски и в момента им се дава възможност и шанс да се върнат да играят като Стивън, като Боби, като Ради, като Живко. Говорим за момчета, които са минали през школата на Левски, които знаят какво е Левски. Знаят какво е да играеш на "Герена" и пред тази наша уникална публика. Това е хубавото нещо, че г-н Сираков заедно с треньорското ръководство прави всичко възможно да направи отбор само от българи и да направи така, че в състава да има 11 или 25 играчи само българи, които наистина милеят и ще оставят сърцето и душата си за Левски", допълни още Божинов.

На въпрос дали е имал колебания да се върне, голмайсторът отговори така:

"Тук е моментът да благодаря отново на г-н Сираков за това, че ми даде тази възможност в такъв труден момент. Аз му казах, той много добре знае, че тук не става въпрос за пари. Както искам да знаят и хората - и обществото, и феновете на Левски, че Валери Божинов не е тук за пари. Валери Божинов е тук да обедини. Да направи всичко възможно да бъде обединителят в съблекалнята, извън терена, с феновете, като цяло да бъда обединителят, да помогна за развитието на младите футболисти, за развитието на футболисти, на които наистина ще им се даде шанс и възможност да се развиват. Моята задача е да съм обединител и да помагам, когато трябва, когато имам възможност, ако треньорите имат нужда от мен. Ще помагам с развитието на младите футболисти и се надявам да бъда обединителят в съблекалнята, както винаги съм го правел извън терена и се надявам да направя всичко възможно не само аз, а и ние като футболисти да обединим нашата публика да бъде още по-сплотена, да бъдем заедно. Левски е над всичко и над всички и ние имаме нужда от нашите фенове в този труден момент. Но, за да се случат тези неща, трябва да има едно обединение. Аз винаги съм казвал, че обединението прави силата. Ако всички бъдем обединени, ще излезем победители, ще спечелим тази битка, тази война, която водим в този труден момент за нас", разкри стрелецът.

"Месец и половина вече тренирам с отбора. Чувствам се добре. Ако трябва да вляза да играя и да се разчита на мен, аз съм на разположение на треньорското ръководство. Днес говорих с г-н Сираков, разбрали сме се по тази тема и със старши треньора. Аз ще помагам на Левски когато се налага, да влизам да решавам мачове, както беше в мача с Етър. Моето желание е да виждам повече кадри от школата, млади футболисти да се налагат и да им се дава шанс. Левски трябва да започне да произвежда свои кадри, да бъдат продавани и отборът да се самоиздържа от продажбата на играчи. В момента г-н Сираков прави всичко възможно да има повече млади футболсти, които да играят. Левски от много време насам не е излизал с 11 българи титуляри. Все пак това е Отбора на народа - ние имаме нужда да бъдем само българи ", каза още Божинов.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук