Главният мениджър на националния отбор на България по художествена гимнастика за жени индивидуално Бранимира Маркова говори след подиум тренировката в зала „Арена София“ преди Световната купа в столицата ни.

„Ева и Стилияна работят много добре. Доволна съм от подиума. По-добре грешките да стават на подиум тренировката, отколкото на самото състезание. Подиумът ни е винаги тежък, защото играят много интензивно, за половин час трябва да изиграят и четирите си съчетания. Днес вложиха много енергия и допуснаха някои грешки, но за мен това е нормално, не смятам, че това е нещо притеснително“, каза Маркова след представянето на гимнастичките ни в първия ден от Световната купа в София.

„С Ева имам много добра команикация, много добре работи в залата, ако ме слуша и направи всичко, което може да направи, смятам, че ще успее. Казала съм ѝ да не влага прекалено много енергия, за да представи съчетанията си така, както ги тренира. Да не изхвърля прекалено високо, да е иска прекалено много от себе си. Понякога иска да скочи по-високо, да изхвърли по-високо и така се допускат грешки. Искам да бъде умерена и да направи това, което е тренирала“, сподели тя относно очакванията си към Ева Брезалиева.

Маркова говори и за Боряна Калейн: „Боряна се възстановява, смятам, че е в по-добро здравословно състояние. Все още не мога да ви кажа нищо за нея“.

„Стилияна вече има голям опит. Тя преодоля този стрес на Световното първенство. Ева се зарежда от публиката, обича да играе пред публика. Ще направим всичко възможно момчитетата да си изиграят съчетанията така, както са си ги изработили“.

„Наложиха се някои промени, защото в първоначалните ни планове беше заложено Боряна да учства както тук, така и в други Световни купи. Малко се промениха нещата и аз давам шанс на всички, защото планирам в Ташкент да участва Татяна Воложанина и Магдалина Миневска. В Баку Ева Брезалиева и Стилияна Николова. До Европейското първенство все още има време, имаме още състезания до Световното първенство, така че за момента това е само втората Световна купа“, завърши Маркова.

Маевска: Направихме леки промени, концентрацията е най-важна

Грациите с добра подиум тренировка преди Световната купа в София

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS