Бранимиров от Украйна за Дарик: Преживях същото в Крим, в Запорожие се чуваха изстрели

dsport.bg

Помощник-треньорът на Зоря Луганск Веселин Бранимиров даде специално интервю пред Дарик радио и dsport, в което говори за ситуацията в украинското първенство, което бе спряно в резултат на военния конфликт в страната.

„Сутринта бях в Запорожие. Днес трябваше да летим за мач, но всичко се отложи. На  базата, в която бяхме, се чуваха изстрели. После се оказа, че в близост на Запорожеие има военно летище и то е било атакувано. Аз реших да се прибирам. През 2014 г. съм го преживял това нещо, защото тогава бях в Крим, когато бе окупиран. Свързах се с всички служби, с посолството. Сега сме с колеги от Днипро и с тях ще се придвижвам и ще търся да намеря път до някоя от границите. Преди малко ми казаха, че май са затворили повечето от границите, но се надявам да ни пуснат“, каза Бранимиров от военната зона в Украйна.

Той заяви, че се е свързал с българските представители в страната: „Говорих с консулството в Одеса, с консула там. Казаха, че ще ми съдействат, но проблемът е, че няма как да отида до Одеса от Запорожие. В Киев близо час се опитвах да се свържа с българските представители. Казаха, че събират списък с имена на български граждани, които искат да напуснат страната. Затова реших с тези мои колеги да тръгна и да се опитам да напусна страната“.

„Виктор Скрипник също се притенява. Той има германски паспорт. За момнта той остана в Запорожие, държим връзка и ще видим как ще вървят нещата“, каза той по повод треньора на Зоря.

„Аз си помислих, че сънувам. Чух сутринта шум като на военен самолет, който лети ниско. Не знам, сънувах ли или не, защото в последните дни е такова положението. След 2-3 минути жена ми звънна и ми каза да се прибирам. Основно от нея научих какво се случва“, разказа още Бранимиров.

„Да, аз се намирам в опасност в чужда държава. Мисля, че прибирането ми е работа на българската държава, като това се отнася за всички мои сънародници“, завърши той.

Наш треньор в Украйна: Искам да се прибера в България, но нямам идея как

Спряха футбола в Украйна

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още