Братя Цоневи: Щом критикуват Меси и Роналдо, остава нас да не ни

dsport.bg

Братята Борислав и Радослав Цоневи говориха по много различни теми в студиото на Max Sport. Халфовете на Левски споделиха за критиките, които често ги заливат, както и за трудните моменти в кариерите им, съпътствани от тежки контузии.

„За Ради мога да кажа, че в трудните моменти запазва самообладание и е по-спокоен на терена. Животът не е само футбол, защото се случват и по-неприятни неща. Минават мисли да спреш футбола след някоя контузия, но когато се замислиш, няма как да се случи. Казах, че когато имаш цел, тези трудни моменти са преодолими“, каза Боби Цонев.  

„Най-хубавото нещо е, когато играят млади играчи и се мисли за бъдещето на даде отбор. В момента така е в националния. Всички се опитваме да има някакво израстване. Апелирам хората да са по-положителни към нас. Даваме всичко от себе си, въпреки че знаем, че има много голяма разлика. С по-голям позитивизъм могат да се случат нещата“, продължи той.  

Борислав Цонев обясни жеста, който направи при отбелязването на гола в последния мач на Левски срещу Ботев Пловдив.

„Критиките са нещо, което е най-нормалното нещо във всеки един спорт особено когато играеш в най-титулувания отбор в България. Не е ОК, когато се говори за някакви случки, които са измислени, изсмукани от пръстите и някои хора се опитват да вкарат интриги в клуба. Няма как този жест да е към феновете. Ние с Ради сме вече 12 години в клуба. Станали сме тези играчи заради феновете. Голям принос имат феновете за тази игра, която показвам. Има хора, които се опитват да вкарат напрежение, което не е ОК. Ако става въпрос за играта, добре, но те си измислят някакви други неща, затова го направих този жест“, каза още Боби.

„Не обичам да говоря за себе си. Мога да кажа какво са ми споделяли хората за Боби, като го виждат на терена как гори в играта и може би веднага си правят впечатление, че не е толкова добър като характер. Напротив. На терена сме коренно различни. На живо сме спокойни и дори сме леко притеснителни, усеща се. Много хора си изграждат грешни впечатления. Ради премина през три тежки контузии. Намери сили да се възстанови и не само. Възвърна формата си и на моменти показа израстване. Той не се предава и е мотивиран да се доказва. Това не го умее всеки един спортист“, започна Радослав Цонев.

Когато някой ме критикува, може само да ме мотивира. Гледам да обърна нещата в позитивния смисъл и да давам всичко от себе си. Колкото по-нависоко ниво, толкова критиките са по-големи. Щом критикуват Меси и Роналдо, остава нас да не критикуват. Това е част от играта“, допълни той.

„След сериозната част от интервюто братята Цоневи говориха по любопитни теми, като кой е по-харесван от жените, кой е по-голям инат, кой готви по-добре, кой отделя повече време на социалните мрежи и подобни“, каза още халфът на „сините“.  

Марин Петков записа мач номер 40 за Левски

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още