Братя Емери ще възраждат клуба на дядо си

dsport.bg

Семейството на Унай Емери винаги са били носталгични и авангардни хора. Те са закупили 20 процента от акциите на испанския Реал Унион де Ирун. Увеличението на капитала ще е 1,2 милиона евро. Собственици ще бъдат Унай и брат му Игор.

Любопитното е, че дядота на братя Емери печели две испански купи като вратар на тима в периода 1924 - 1927 година. Баща му Антоно също играл за Ирун. Игор Емери обяснява, че това е сантиментален проект за тях, семеен бизнес, който да върнат на трансграничната карта. Регион, между Испания и Франция, с пазар от 120 000 души през зимата, а през летния сезон населението нараства 4 пъти.

Унай и Игор са от Ондарибия, което се намира на 7 км от Орун. Район, известен с елитни спортисти и предписващи лекари. Хосе Мария Олазабал (голф), Джулен Агинагалде (хандбал), Хуанма Гарате (колоездене), Ленчо Гарсия (шахмат).

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още