Братът на Хавиер Тебас разработва ваксина срещу коронавируса

| Испания

Пандемията от коронавируса поддържа братята Тебас много заети. Хавиер Тебас се стреми безопасно да рестартира футбола в Испания, а брат му Пабло оглавява група вирусолози от Университета в Пенсилвания, които опитват да разработят ваксина на Covid-19.

В интервю пред испанското радио "Cadena SER"  Пабло Тебас обсъди работата, която той и неговият екип вършат, подчертавайки, че разработването и производството на ваксина е общо глобално усилие. "Това не е състезание: надпреварата за намиране на ваксина няма да има един победител, никой не може да произвежда милиарди ваксини. За да се генерира широко разпространен имунитет, милиарди хора ще бъдат ваксинирани и никой не може да ги произведе сам. Поради тази причина имаме нужда от няколко компании, разработващи ваксини“, заяви той.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още