В късния съботен следобед на миналия уикенд играха ЦСКА и Черно море. Днес, 4-5 дни по-късно, клубният сайт на „моряците“ пуска един кратък материал плюс видео, озаглавени „Колко картона спести Гидженов само на един футболист на ЦСКА в мача с Черно море?“.

Черно море пита: Колко картона спести Гидженов само на един футболист на ЦСКА?

Не знам колко точно картона е спестил съдията – пет ли, десет ли, ама се чудя колко време е било необходимо да се напише това и да се измонтира видеото? Или всъщност то бързо е било направено, ама нарочно е забавено. Дали е имало някакви технически причини, нещо може би сървъра на сайта е давал на късо, но този материал излиза точно в навечерието на новите съдийски назначения и е по-близо до идващия мач между Лудогорец и ЦСКА, отколкото до вече отминалия на „Българска армия“. Е, няма как да ме убедите, че това е толкоз пък случайно. Още повече, че самия старши-треньор на Черно море Илиев пусна към края на следващия ден след мача един стоп-кадър със заглавие „Предположения за отсъждането на момчето от Пловдив в 25“ плюс някакъв емотикон. След известно време за размисъл стана ясно, че Илиан Илиев визира неправилно спряна, нека да я наречем, обещаваща атака на гостите към вратата на ЦСКА. Обещаваща, обещаваща, колко да е обещаваща, при положение, че на стоп-кадъра се виждат петима червени играчи в защита. Ама факт, че може и да излезе нещо от нея, не се знае. Ама също така факт, че чак пък толкоз загадъчен пост и някакви намеци за порязване – брей, и по-сериозни поводи сме виждали. При това премълчавани. Та Илиев само подгря, в сряда, с удивително закъснение (то за няколко дни дори у нас се боцнаха 50 хиляди ваксини за този период) ни припомнят за прегрешенията на съдията и за бруталните, нечовешки, невиждани и непоносими влизания на Тибо Вион, оставил зад себе си една малка военно-полева болница от изпоконтузени играчи.

Разбира се, всеки клуб има право да протестира, да изразява публично мнението си. Въпросът е – защо чак сега? Защо когато предстои мач между първия и втория при три точки разлика? Защо точно преди нарядите? Много наивно стои така, по никое време, ни в клин, ни в ръкав. Вероятно ще кажат някои – защото сега се пускат жалбите. Бе да бе, няма проблем, вие си пуснете становището, това, че сте недоволни от нещо, пък добавете, че когато му дойде времето и срока – ще си подадете официалната жалба. Иначе изглежда като нагласено.

Браво моряци, матроси! Чудесно е, че алармирате, е, недотам своевременно, за недъзите в българския футбол. Само да попитаме – след като се забавихте с 4-5 дни с тази реакция, кога все пак да очакваме и официалната ви позиция за полиграфа? Че вече ни се разгони фамилията от чакане, чакалото ни се повреди. На героя на Антон Радичев бирата му се стопли от чакане. От края на май 2019 година чакаме, когато си изгонихте Георги Илиев и още няколко негови съотборници с недоказани обвинения – все чакаме, чакаме. Дайте една декларация и по този повод. Че и там останаха едни сериозни съмнения.

А посланието към този клетник, дето ще бъде натоварен с мисията да изсвири дербито в събота – не чакай с картоните, не ги бави!

ЦСКА изтръгна победата срещу Черно море и върна интригата в efbet Лига

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS