Бразилската футболна федерация може да бъде разследвана за отбягване на номера на хомосексуалистите

dsport.bg

Съдът в Рио де Жанейро даде 48 часа на Бразилската футболна конфедерация (КБФ) да отговори на въпроса защо нито един национал не носи номер 24, който в страната е свързван с хомосексуалността. Бразилия защитава титлата си в Копа Америка с пълен състав, но за разлика от всеки друг от деветте национални отбора на турнира, този на домакините няма играч с номер 24. 

В миналото той е бил избягван от много футболисти на клубно ниво, но е имал постоянно присъствие при националите. Съдът в Рио поиска от КБФ да обясни кой разпределя номерата в националния отбор, дали отбягването на номер 24 е умишлено и дали във федерацията има вътрешен правилник по тази тема. Съдия Рикардо Кифер твърди, че "борбата на LGBTQIA+ общността срещу дискриминацията на нейните членове" е известна на всички и заради това подозира КБФ в умишлени действия.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още