Бразилската футболна конфедерация е отворена за идеята за световно на две години

dsport.bg

Бразилската футболна конфедерация условно подкрепя провеждането на Световно първенство по футбол на две години, като временният президент на централата изрази подкрепа за идеята, против която е Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ). Едналдо Родригес трябва да отиде в Парагвай тази седмица, за да се срещне с президента на КОНМЕБОЛ Алехандро Домингес, за да обсъдят идеята, предложена от ФИФА.

"Много ми хареса това, което чух на срещата на ФИФА, на която присъствах", каза Единалдо Родригес за сайта globoesporte. "Този шанс също така ще създаде повече шансове за младежки турнири, ще даде стойност на Копа Америка, която ще служи като квалификационен турнир, а също така ще генерира повече финансови ресурси. Ще разгледам това по-задълбочено. Искам да чуя КОНМЕБОЛ преди да реша", добави той.

КОНМЕБОЛ, организацията, която включва 10 южноамерикански държави, включително бившите носители на Световната титла Бразилия, Аржентина и Уругвай, заяви, че няма да подкрепи инициативата на президента на ФИФА Джани Инфантино. КОНМЕБОЛ каза през септември, че провеждането на Световно първенство на две години е крайно нежизнеспособно и ще постави "практически невъзможно бреме" в международния футболен календар.

ФИФА трябва да бъде домакин на глобална среща на върха на всички 211 асоциации-членки на 20 декември и може да проведе гласуване по въпроса за Мондиал на всеки две години.

Родригес пое поста временен президент на Бразилската футболна конфедерация през август.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още