Световното първенство в Катар, което бе спечелено от Аржентина, бе обявено за най-доброто Световно първенство през този век. Това показва проучване на BBC Sport, като мондиала в Катар печели с умопомрачителните 78% от гласовете.

На второ място е Световното първенство в Япония и Южна Корея, което печели 6% от гласовете, а третото място е за Мондиал 2014 в Бразилия с 5%.

Този резултат от проучването на BBC е особено интересен, тъй като британската обществена служба бойкотира церемонията по откриването на Световната купа, предприемайки серия от атаки срещу държавата Катар поради предполагаеми нарушения на човешките права, съобщава Qatari Gulf Times.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино и няколко други видни спортисти обявиха турнира за най-добрия досега именно заради разнообразието му.

„Много хора от цял ​​свят дойдоха в Катар и откриха един арабски свят, който не познаваха или знаеха само от това, което им беше показано“, каза шефът на ФИФА пред репортери.

В допълнение към многобройните изненади и обрати по време на груповата фаза, през вълнението от елиминациите на Световното първенство до може би най-добрия финал досега.

Мбапе проговори – каза за Меси (ВИДЕО)

Кайл Уокър счупи тв камера и се направи на „ни лук ял, ни лук мирисал“

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!