Американката Бритни Грайнър казва, че се е чувствала "по-малко от човек" по време на престоя си в руски затвор. 33-годишната баскетболистка прекара 10 месеца в затвор за притежание на масло от канабис, преди да бъде освободена през декември 2022 г.

Грайнър играеше в руската Висша лига, когато беше арестувана на московското летище през февруари 2022 г. Тя се призна за виновна по обвиненията, беше осъдена на девет години затвор и изпратена в наказателна колония.

Лекция на Дончич остави Далас на една победа от отстраняването на Клипърс

Освобождаването й беше осъществено, след като правителството на САЩ сключи сделка с Русия за размяна на затворници.

"Когато влезем в килията, там има баня. Има малка разнебитена мивка, която тече, а след това просто добавяме слой прах, мръсотия, петна от кръв. Просто мръсотия", разкрива тя пред американската телевизия ABC.

Ще видим ли отново ЛеБрон Джеймс с екипа на Лейкърс?

"Имах няколко ризи, потници, обувките на краката ми. Едната от ризите ми я разкъсах и използвах едната, за да се почистя. Използвах едната като тоалетна хартия. Това беше моментът, в който просто се почувствах най-мръсна и по-малко от човек".

"През първите седмици исках да отнема живота си повече от веднъж. Толкова ми се искаше да си тръгна оттук", добавя Грайнър.

Бостън Селтикс се разправи Маями Хийт и го отстрани от плейофите в НБА

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS