Бронзовата медалистка с ансамбъла на България от Олимпийските игри в Рио 2016 и международен съдия категория "Бреве" Християна Тодорова беше избрана за член на Техническия комитет по художествена гимнастика към Европейската гимнастика на Конгреса в Албуфейра.

Заедно с нея в Португалия е и вицепрезидентът на БФХГ Невяна Владинова.

"Много съм щастлива от избора на Християна Тодорова за член на Техническия комитет по художествена гимнастика към Европейската гимнастика! След изключително успешната спортна кариера и завоювания бронз медал от Олимпийски игри в Рио през 2016, абсолютна световна титла през 2014, медалист от Европейски и Световни първенства, тя продължи по своя път изключително успешно с издържания изпит за международен съдия категория "Бреве". Изключително силно присъствие направи в международните структури, съдийствайки на две европейски и едно Световно първенство, като главен съдия на Световната купа в София тази година, както и на много състезания от вътрешния държавен календар. Днешният избор на Християна Тодорова доказа по най-добрия начин правилността на издигането на нейната кандидатура от БФХГ. Това е пътят! Ръководните постове за младите, които са пълни с адекватни идеи и енергия, и преди всичко могат! Сигурна съм, че ще бъде полезна за развитието на Европейската гимнастика! На добър час, Хриси!", написа президентът на БФХГ Илиана Раева във Фейсбук.

"От името на Българска федерация художествена гимнастика изказваме своите благодарности към президента на Българска федерация по гимнастика Красимир Дунев и на генералния секретар Йордан Йовчев за подкрепата", заявиха от Българската федерация по художествена гимнастика.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS