БСФШ направи обратно предложение към БШФ 2022 за обединение

dsport.bg

Българската спортна федерация по шахмат (БСФШ) излезе с предложение към Българска федерация по шахмат 2022 (БФШ 2022) за обединение. Предложението на централата, оглавявана от гросмайстор Милен Василев, е насочено лично към избраната за председател на БФШ 2022 доц. д-р Венета Петкова, на която се предлага пост като заместник-председател на БСФШ и правото да посочи двама членове на Управителния съвет.

Според БСФШ по този начин ще може да се възобнови нормалният шахматен живот в България, който вече повече от седем години е в застой.

Предложението на БСФШ идва в деня, в който БФШ 2022 има насрочено Отчетно-изборно събрание. На 12 февруари тази година от БФШ 2022 изпратиха покана към Милен Василев да присъства на това събрание и да стане съпредседател на обединена федерация под шапката на БФШ 2022.

Разделението между двете основни шахматни федерации в България продължава, тъй като всяка от тях държи силен коз в ръцете си. БФШ 2022 има национален лиценз, издаден от Министерството на младежта и спорта. В същото време в края на миналата година БСФШ бе приета за член както на Международната шахматна федерация (ФИДЕ), така и след това на Европейския шахматен съюз (ЕШС).

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още