Легендарният Джиджи Буфон заяви, че двама играчи са го впечатлили на Европейското първенство в Германия и разкри четири неща, от които е доволен в италианския национален отбор.

„Оценявам нашата саможертва, нашата идентичност, нашия характер и нашия вратар“, отговори Буфон относно положителните моменти в Италия.

„Момчетата се справиха с предизвикателствата решително и сърцато. Много ми хареса работата на нашия треньор. Трябва да кажа, че се опитваме да достигнем своя връх. Все още не сме стигнали, но се стремим да стигнем“, добави той.

„Късният гол срещу Хърватия може да се окаже повратна точка. Може да подходим с надежда към един много труден мач срещу Швейцария. Можем да използваме прилива на адреналин и ентусиазма, който мачът ни даде“, каза още легендарният вратар.

Освен италианските играчи, кои футболисти досега са изненадали легендарния вратар на Евро 2024?

„Бях наистина изненадан от испанците (Ламин Ямал и Нико Уилямс). Познавах ги, но никога не ги бях виждал да играят лично; те очевидно имат нещо специално", каза той.

„От това, което видях по телевизията, Германия разполага с талант, който предлага надежда за бъдещето.“

 „Португалия има силен отбор, а Франция има много опитен треньор и страхотни индивидуалности“, сподели Буфон.

Накрая Буфон сподели мислите си за Донарума и Ян Зомер, които трябва да бъдат двама ключови играчи за Италия и Швейцария в съботния осминафинален мач.

„Донарума е от голяма помощ за нас в този турнир. Той играе страхотно и Италия може да направи нещо с него. Зомер играе на най-високо ниво почти постоянно през последните години. Той се превърна в един от най-добрите вратари в света. Видях и други добри вратари на това Европейско първенство. Гиорги Мамардашвили ме изненада, харесах и Доминик Ливакович“, допълни Буфон.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS