Цял отбор в Германия влиза под карантина, остава без мачове

Целият отбор на Динамо Дрезден ще влезе в 14-дневна карантина, което няма да позволи на тима нито да тренира, нито да играе официални мачове. Причина за това са двама нови положителни случая на коронавирус, които бяха разкрити тази вечер. Здравната служба на Дрезден взе решение, че всички футболисти, треньори и персонал трябва да бъдат вкарани в двуседмична карантина. Това означава, че Динамо няма да може да играе официални мачове и да тренира. По програма "жълто-черните" трябваше да гостуван на Хановер на 17 май в мач от Втора Бундеслига.

"През последните няколко седмици свършихме огромна работа, както по отношение на персонала, така и по логистиката, за да изпълним стриктно всички предписани медицински и хигиенни мерки. Ние контактуваме с отговорния здравен орган и немския футболен съюз, за да координираме всички по-нататъшни стъпки. Факт е, че ние не можем нито да тренираме, нито да участваме в мач в следващите 14 дни", обяви спортният директор на клуба Ралф Минг. 

Дортмунд оставя героя на Мондиал 2014 свободен агент

Струпвания на фенове пред стадионите ще е фатално за мачовете от Бундеслигата

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още