Царево за шеста поредна година ще бъде разтърсено от големи тежести на железните мъже на Българската федерация на силовите атлети „Айрън мен“. Събитието е в събота, 14 август и стартира в 19,30 ч. на „Морска сцена“ в града.

Състезанието е от изключителна важност, тъй като е с ранг на Държавно първенство и ще определи „Най-силния мъж на България за 2021г.“ .   

Събитието ще се проведе по покана и под патронажа на кмета на Община Царево инж. Георги Лапчев. Турнирът е част от кампанията „Силните срещу дрогата" на МКБППМН-Царево и БФСА „Айрън мен“.

В състезанието ще вземат участие седем от най-силните националните състезатели на България.

Изключително интересен и очакван е сблъсъкът между утвърдените имена Велизар Митов, Христо Мусков, Иван Майсторов, Юри Божанов, Иван Янакиев, с по няколко шампионски лиги и международни състезания зад гърба си и новите попълнения на Федерацията, който нямат толкова опит колкото конкурентите си, но са добре подготвени и силно мотивирани, като победителят от първото държавно първенство по Айрънфит 2019 г. /състезание - стронгмен за аматьори, комбинация между стронгмен и фитнес/ Аспарух Тотев и класиралия се втори Евгени Брейчев, както новите и попълнения Петър Найденов и Борис Тумбев.

Железните атлети ще мерят сили в шест от традиционните и най-атрактивни спортни дисциплини в силовия многобой, като "Дърпане на пожарен автомобил 18 тона"; "Щафета"- фермерска разходка - 2х150 кг. и кобилица 350 кг.; „Логлифт за максимален брой повдигния на тежеста"; „Обръщане на гума 420 кг."; 'Мъртва тяга" в рамка с 350 кг. - за бройка и "Атлас стоун" - 140 кг. прехвърляне за бройка през 140 см.

Много адреналин, силни мъже, красиви жени – всички това и още много очаква всички, които изберат да станат част от зрелищното шоу „Айрън Мен" в Царево.

Очаквайте стриминг, снимки, клипове  и пълното класиране от първенството на фейсбук страницата на Федерацията: https://www.facebook.com/strongmanbfsa

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS