Целят Висшата лига да се поднови на 1 юни

Английската Висша лига ще се опита да стартира отново на 1 юни. Това твърди британският The Telegraph. Това са само 6 седмици преди старта на новия сезон 2020/2021.

Според изданието това е най-добрият възможен вариант, който цели минимализирането на големите финансови щети, които клубовете ще понесат, продължавайки да плащат заплати.

Отлагането на Европейското първенство с година отвори място в календара за завършек на домашните първенства, ако кризата бъде овладяна. Договорите на играчите, някои от които приключват през юни, могат да бъдат проблем, въпреки че от Международната футболна централа (ФИФА) заявиха, че гледат различни варианти за разпределения.

Според плана, който се обсъжда, Висшата лига и ФА Къп ще бъдат подновени пред празни трибуни, твърди още изданието.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още