Целият следващ сезон без публика в Премиършип?

| Англия

Клубовете от английската Висша лига се подготвят за цял следващ сезон, който да се проведе при закрити врата!

Към момента фокусът е насочен към безопасното довършване на настоящата кампания, но някои от клубовете вече започват да планират финансите си за евентуален вариант, при който трябва да играят без фенове в следващите 12 месеца.

Изпълнителен директор на клуб от Премиършип е заявил пред „Дейли Мейл“, че няма вариант двубоите да бъдат с публика, ако не бъде открита ваксина срещу Covid-19. Заради това и отборите са започнали да обсъждат и планират бюджетите си на база на евентуална липса на приходи от продажба на билети и абонаментни карти за цяла година.

В това отношение най-много биха загубили от Манчестър Юнайтед и Арсенал, които бележат приходи от съответно 110 милиона паунда и 100 милиона паунда на сезон от това перо.

Иначе на фона на опасността сезонът да не бъде довършен, 20-те клуба от Висшата лига са дали съгласието си да изиграят оставащите мачове на от 8 до 10 определени неутрални терена.

Клубовете са потвърдили желанието си тренировките да се подновят на 18 май, а първите мачове от първенството да са на 12 юни – датата, на която иначе щеше да започне Евро 2020.

Висшата лига остава твърдо „за“ завършване на сезона

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още