Официалният сайт на CEV представи персонално първо Пловдив като един от домакините на европейското първенство за жени през август и септември. В материала за най-стария град на континента се разказва за новата зала "Колодрума", завършена през 2015 година. Специално внимание CEV обръща на ангажираността на община Пловдив при организацията на състезанието, съобщиха от федерацията.

"Градът е родно място на емблематичните български спортисти Христо Стоичков и Стефка Костадинова - пише още в представянето. - Освен това женският отбор на Марица е многократен шампион на България и редовен участник в Шампионската лига."

CEV цитира и думите на президента Любо Ганев, който очаква огромен интерес у фенове и медии към първенството. "Турнирът е огромна възможност за Пловдив да се рекламира чрез спорта - коментира легендарният волейболист. - Всички се надяваме, че до лятото пандемията от коронавирус ще бъде овладяна и очакваме запалянковци от цяла Европа в Пловдив. Географското положение на града е изключително удобно. Ще покажем най-доброто възможно гостоприемство на всички гости на Пловдив."

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS