Чаби Алонсо изправен пред съда

Бившата звезда на Реал Мадрид и Ливърпул Чаби Алонсо ще бъде изправен пред съда заради предполагаеми данъчни измами. Испанецът е изправен пред петгодишна присъда и 3,6 милиона паунда глоба, ако бъде осъден. Спечелилият Шампионската лига в първия си сезон с Ливърпул, е с три обвинения за данъчни измами, които държавните прокурори твърдят, че е извършил между 2010 и 2012 година. Двамата финансови съветници на Алонсо и държавните прокурори искат затвор за пет години, ако бъдат признати за виновни.

Двудневният процес започна днес в провинциалния съд в Мадрид, като първоначално беше насрочен за 22 януари. „Аз съм сигурен и убеден ,че не съм направил и не съм скрил нищо,за това ще се изправя пред съда за да оневиня и защитя себе си. Стигнах до тук и ще продължа до края. Бих се притеснил ако имаше от каквo", заяви Алонсо. Въпреки че процесът на Алонсо трябва да приключи в четвъртък, се очаква присъда, а ако бъде признат за виновен за неправомерни действия, те ще бъдат издадени писмено няколко седмици по-късно. Футболистът има право да обжалва, ако присъдата не е в негова полза.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още