Чакането свърши: Европейският футбол се завръща в събота

Футболното първенство на Фарьорските острови ще бъде подновено тази събота с мачове от 17:00 часа. Пандемията от коронавирус предотврати първоначалните планове за рестарт на 8 март, но сега по всичко изглежда, че споменатия шампионт ще стартира наново и ще се превърне в първия подновен в Европа. Правим уточнението, че в Беларус футболът не бе спиран и си продължава въпреки заразата, обхванала света.

В страната живеят около 51 хиляди жители, а положителните случаи за COVID-19 са 187, но 185 от тях са излекувани, сочат последните местни данни от четвъртък. Забележителното е, че няма нито един смъртен случай в държавата-джудже. Границите бяха затворени в началото на пандемията. Някои от училищата във Фарьорските острови вече функционират.

За най-нетърпеливите фенове на футбола ще отбележим, че програмата за събота предвижда две срещи в 17:00 часа, една от 18:00 часа, една от 19:00 и една от 21:00 часа българско време.  

В първенството играят футболисти от Швеция, Норвегия, Дания и Сърбия, на който факт се надяват в страната да повлияе върху гледаемостта. Норвежка телевизия вече е закупила правата за предаване на футболните двубои.

Със сигурност трябва да завършим със заключението, че първенството на Фарьорските острови едва ли има много фенове в България, но този рестарт и подновяването на германската Бундеслига през следващата седмица, дават надежда на всички футболни фенове, че отново ще могат да се радват на любимия спорт в най-близко бъдеще.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още