Часове преди UFC 249: Участващ боец е с коронавирус

| Бойни спортове

В ранните часове на неделния ден спортът на най-високо ниво ще се завърне с UFC 249. Само че голямото събитие в света на ММА бе помрачено от положителна проба за коронавирус сред един от участващите бойци.

Става дума за Джакар Соуза, който трябваше да излезе в мач от средна категория срещу американеца Юрая Хол. Този сблъсък обаче няма да се проведе, защото след положителната проба на Соуза той е поставен в изолация.

От UFC обявиха че той и двамата души от екипа му са без симптоми като са напуснали хотела на събитието и са поставени в самоизолация. От организацията ще следят от разстояние тяхното състояние.

Всички бойци в събитието бяха тествани, а много от тях в момента са изолирани по стаите си в подготовка за събитието, което ще се проведе без публика от Джкасънвил, Флорида.

Положителната проба на Соуза не застрашава провеждането на UFC 249 като галавечерта остава с 11 мача, сред които най-очакваният е за временната титла в лека категория между Тони Фъргюсън и Джъстин Гейджи.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още