Часовниците на Боян Петров и още трима топ спортисти в благотворителния търг на Дарик

Средствата от десетото юбилейно издание на благотворителната инициатива щеотидат в подкрепа на сдружение "Аутизъм днес" и фондация "Нашите недоносени деца"

dsport.bg

Тазгодишният благотворителен търг, организиран за десета поредна година от предаването „Ники Кънчев Шоу” и екипа на Дарик радио стартира на 12 декември.

Несъмнено сред предметите с най-висока стойност, които ще участват в търга, са четири часовника, носени от ръцете на спортни икони като Боян Петров и то по време на едни от най-вълнуващите им предизвикателства.   

Боян остана завинаги в планината след като през май 2018 г. не се завърна от експедиция в района на тибетския осемхилядник Шиша Пангма. По време последната си успешно изкачване през 2017 година, когато покори деветия и десетия осемхилядник в кариерата си - Даулагири (8167 м) и Гашербрум II (8035 м), той носи на ръката си часовника Garmin Fenix 5X, който ще бъде предложен за закупуване в благотворителния търг.

Най-голямата ни надежда в сноуборда Радо Янков - първият българин, носител на Малкия и Големия кристален глобус в зимните спортове. Участник е на две Олимпиади – в Сочи през 2014 г., където зае 21-ро място на паралелен слалом и 25-то място на паралелен гигантски слалом, както и Пьонгчанг през 2018 г., където се класира 19-ти в паралелния гигантски слалом. В благотворителния търг Радо участва с часовника Fenix 5X , с който той се е явил на Олимпийските игри в Пьонгчанг през 2018 г., както и на много състезания от Световната купа, включително на паралелния гигантски слалом в Рогла, Словения, където се класира втори.

Ето какво каза Радо Янков във видеобръщение специално за благотворителния търг:

Краси Георгиев – ултрамаратонецът, който не спира да предизвиква възможностите си и винаги с кауза. През 2018 година, чрез събитията си „36 часа” и „55 часа” събра над 60 000 лв., които да подпомогнат повече активности и възможности за възстановяване за деца, преборили рака. Освен ултрамаратонец, Краси е и силен мотиватор. Чрез личната си история за трансформация и последвалите постижения, отвъд предела на възможното, той успява да зарази различни групи хора с ентусиазма и убеждението си, че няма невъзможни неща.Часовникът, който ще участва в търга, е Fenix 5x PLUS, носен от Краси Георгиев по време на предизвикателството "55 часа – Празник на мотивацията", провело с в Пловдив през 2018 година, при което за периода на събитието Краси изминава над 360 км.

Третият часовник е на световния и европейски шампион в зимните спортове Станимир Беломъжев, който направи специално видео обръщение към хората, които ще се включат в търга.

На европейското първенство през 2018 г. той се класира 2-ри и 3-ти, съответно на дългата и на средната дистанция и завършва годината четвърти в света.  Освен в ски дисциплините, Станимир се състезава и в триатлона. През 2019 г. победи в ултра триатлона Лъвско сърце. През 2020 г. За Станимир предстои защита на световната титла и още много предизвикателства. Моделът Fenix 5X PLUS е носен от Станимир по време на подготовката за сезон 2017/2018 г.

Четвъртият часовник е бил притежание на един от най-добрите български състезатели по планинско колоездене Милан Димов. Национален шампион на България по спускане от 2015 г. и 2018 г. Носител на Балканска купа по планинско колоездене, дисциплина спускане за 2018 г. През 2019 г. се класира първи на Българския държавен шампионат в дисциплината ендуро. Милан е български представител и на едно най-големите състезания в света на планинското колоездене – Megavalanche, провеждащо се във Франция. Моделът Fenix 5X, който той е използвал по време по време на от победата му балканската купа по спускане през 2018 г. и по време на победата си на държавния шампионат по ендуро през 2019 г.

Специални благодарности към семейство Даниела и Борислав Иванови, собствеци на "Геотрейд", представители на "Гармин" за България.  

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още