Първата група от лекоатлети замина за Световното първенство в Доха, Катар. Форумът ще се проведе от 27 септември до 6 октомври.

Част от състезателите, които заминаха днес бяха Александра Начева, Тихомир Иванов, Ина Ефтимова и Георги Цонов. Припомняме, че европейската шампионка по тласкане на гюле в зала Радослава Мавродиева ще пропусне първенството заради контузия.

На Летище София, състезателите бяха в отлично настроение и готови за състезанието.

Тихомир Иванов сподели как е преминала подготовката му:

„Поработихме 2 седмици, технически елементи, беше добър лагер. Влажността беше горе долу една и съща с тази в Доха. Радвам се, че ще участвам и се чувствам добре. Подготвен съм и се надявам да реализирам добър резултат.“

Пловдивчанката Александра Начева също сподели очакванията си за Световното и разкри, че е развълнувана и че целта ѝ е да придобие опит на това състезание.

„Много съм развълнувана да се изправя срещу най-добрите в света и да придобия опит за напред. Може и да има изненада и да постигна нещо, но това е не е моята цел за Доха. Искам да придобия опит“, заяви Начева.

Георги Цонов пък сподели, че отива да се бори за финал, а Ина Ефтимова, която получи покана за участие от Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF) разкри, че е имала премеждия точно преди заминаването си  заради невалиден паспорт.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS