Чеферин постави краен срок за доиграване на ШЛ и ЛЕ

Президентът на УЕФА Александър Чеферин обяви пред ZDF, че европейските клубни турнири трябва да приключат преди 3 август. Всички футболни първенства в Европа, с изключение на белгийското, бяха спрени заради разпространението на коронавируса. Към този момент не е ясно точно кога футболът на стария континент ще бъде възобновен и по какъв начин сезонът ще бъде доигран.

 „Европейските клубни турнири трябва да завършат до 3 август. Намираме се в безпрецедентна ситуация и затова е нужно да сме гъвкави. Ако кризата приключи по-рано от очакваното, съответно и мачовете ще започнат по-рано“, коментира Чеферин.

„Може да се играе в досегашния формат или да прибегнем до елиминации в един мач. В този случай вариантите са жребий за домакинство или двубоят да се проведе на неутрален терен. Засега финалната осмица или четворка е само опция", обясни президентът на УЕФА.

„Единственото грешно решение е да се играе по начин, застрашаващ здравето на играчите, феновете и съдиите. Но ако е безопасно, не виждам проблем. Спортът носи енергия, имаме нужда от него. Хората са нервни и тревожни. Футболът е сериозна индустрия, от значение е за хората, въпреки че в момента суперзвездите са лекарите и медицинските сестри“, допълни Чеферин.

Чеферин размаха пръст на белгийците: Спрете ли сега, без евротурнири

Ван Гаал: Някои клубове използват коронавируса за собствена облага

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още