Чеферин: Здравето на феновете и играчите е приоритет номер 1

Президентът на УЕФА Александър Чеферин обяви, че здравето на феновете и играчите е приоритет номер 1 за централата. Той стори това след специалната среща, на която бяха взети някои решения за европейския футбол, включително и отлагането на Евро 2020 с една година.

“Здравето на феновете, футболистите и другите служители са нашият приоритет номер 1 и поради това УЕФА предложи редица опции, за да може футболният сезон да бъде завършен успешно”, обяви Чеферин.

“Важно е, че като управляващ орган на европейския футбол, УЕФА бе водеща в този процес и направи най-голямата жертва. Преместването на Евро 2020 идва при голяма цена за УЕФА, но ние ще направим всичко възможно, за да осигурим продължаване на жизненоважното финансиране за детско-юношески футбол, женски футбол и развитието на играта за 55-те страни. Взехме това решение за доброто на европейския футбол”, коментира Чеферин.

“Искам да благодаря на Алехандро Домингес и КОНМЕБОЛ, че се съгласиха да преместят Копа Америка за следващото лято, което означава, че първенствата и клубовете ще минимални проблеми със заетостта на играчите си това лято. Искам също така да благодаря на президента на ФИФА Джани Инфантино, който ни увери, че ФИФА ще направи всичко нужно, за да може новият календар да проработи”, допълни Чеферин.

“Изправен преди тази криза, футболът показа най-добрата си страна и демонстрира откритост, солидарност и толерантност”, завърши той.

УЕФА отложи Европейското за лятото на 2021

От онлайн срещата на УЕФА за dsport: Футболна Европа е обединена, няма да има служебни шампиони

Прочетете още