Стожерът в защитата на Челси – Тиаго Силва, ще напусне клуба след края на сезона, съобщиха лондончани.

Бразилецът ще напусне „сините“ след 4 сезона на „Стамфорд Бридж“, като за това време изигра 151 мача за Челси във всички турнири и се отчете с 9 гола и 3 асистенции.

Като футболист на Челси, централният бранител спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство и Суперкупата на Европа.

Самият футболист изпрати специално съобщение до феновете на Челси, на които каза:

„Челси означава много за мен. Дойдох тук с намерението да остана само една година и в крайна сметка станаха четири години. Специално е не само за мен, но и за семейството ми. Синовете ми играят за Челси и за мен е гордост да бъда част от семейството на Челси – буквално защото синовете ми са тук. Надявам се, че могат да продължат кариерата си тук в този успешен клуб, част от който искат да бъдат много играчи“.

„Мисля, че във всичко, което направих тук през четирите години, винаги съм давал всичко от себе си. Но, за съжаление, всичко има начало, среда и край. Това не означава, че това е окончателен край. Надявам се да оставя вратата отворена, за да мога в близко бъдеще да се върна, макар и в друга роля тук. Това е неописуема любов. Мога само да ви благодаря“.

„Очевидно, когато започнах тук, беше по време на пандемията, така че на стадиона нямаше фенове. Но чрез социалните мрежи това стана нещо много специално за мен и след това, когато феновете започнаха да се връщат на стадиона и животът да се нормализира, започнах да изпитвам много обич и уважение към себе си тук. Вече е трудно да се сбогуваме при най-нормалните обстоятелства, но когато има взаимна любов, е още по-трудно. Но веднъж „син“, оставаш винаги „син““.

„Начинът, по който дойдох в клуба, с подкрепата на клуба, станах лидер на клуба, въпреки че не се чувствах като новото момче. Винаги е трудно да се интегрираш, но малко по малко станах част от групата и Лампард изигра голяма роля в това. Благодарен съм му за това. Беше като сън, определено беше сън. Дори и в най-смелите си мечти не съм си представял, че мога да постигна толкова големи неща и да спечеля Шампионската лига в един от най-големите клубове в света. Сбогуването е за тези, които си отиват и не се връщат. Възнамерявам да се върна един ден“.

Тиаго Силва избра следващия си клуб

Легендарният Тиаго Силва напуска Челси

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS