Ръководството на Черноморец Бургас се обърна към своите фенове и им поднесе извинение за отпадането на отбора от професионалния футбол.

Клубът изказа благодарности към всички работещи и даде подробен отчет на бюджета, с който е разполагал през сезона, с цел „да се сложи край на спекулациите“.

Ето цялото изявление от Черноморец, който отпадна от Втора лига:

„ИЗЯВЛЕНИЕ ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА ФК ЧЕРНОМОРЕЦ 1919:

"Уважаеми привърженици на ФК ЧЕРНОМОРЕЦ 1919,

на първо място изказваме нашите извинения за това, че не успяхме да запазим професионалния статус на клуба.

Toва беше нашата обща цел и мечта!

Въпреки обективните външни фактори, които не са никак малко, няма да се оправдаваме и да търсим вината в друг.

На първо място бихме желали да изкажем нашите искрени благодарности към старши-треньора на отбора – Ангел Стойков, който многократно е поемал отговорност за недобрите резултати в някои  срещи и винаги е бил готов да поеме цялата вина, като се раздели с клуба.

Ние като ръководство считаме, че той беше и остава най-правилният избор за треньор на неговия роден Черноморец! Благодарим му,  че остана с нас до края и не подведе както нас, така и футболистите.

На второ място искаме да сложим край на спекулациите относно бюджета , с който клубът разполага и предоставяме справка за постъпилите средства и тяхното изразходване. Информацията по-долу обхваща периода 01.07.2023 – 27.05.2024, а именно - периода на отбора във Втора професионална футболна лига.

Постъпленията от  ОБЩИНА БУРГАС – 536 000 лв., като от тях е заплатен наем на стадион Лазур в размер 84 000 лв. Допълнително са изразходвани приблизително 20 000 лв. за поддръжка, ел. енергия и материали по стадиона. Нетните приходи от ОБЩИНА БУРГАС възлизат на 432 000 лв. към момента.

Формиране на бюджет

• Община Бургас – 432 000 лв.

• Лайф Хоспитал – 120 000 лв.

• Трансвагон – 120 000 лв.

• Фирма за превози – 20 000 лв.

• Бетинг компании – 180 000 лв.

• Частни дарители – 20 000 лв.

• Приходи от билети и карти – 40 000 лв.

Или общо 932 000 лв. за годината!

Тази сума е изразходена за:

• Разходи за издръжка на мъжкия представителен отбор във Втора лига;

• Разходи за издръжка на ДЮШ, свързани със спортния календар, транспорт, консумативи и спортни принадлежности;

• Разходи по поддръжка на ст.“Иван Претъргов“

ЦЕЛТА НА ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ НЕ Е ДА СЛУЖИ КАТО ОПРАВДАНИЕ ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ, А ЗА ДА СЛОЖИ КРАЙ НА ВСИЧКИ СПЕКУЛАЦИИ, ОТНОСНО РАЗМЕРА И НАЧИНА НА ФИНАНСИРАНЕ НА КЛУБА!

Всеки, който твърди, че има друга информация, е добре дошъл да предостави нужните доказателства.

Искаме да изкажем искрените си благодарности и към всички спонсори и хора, помагали безвъзмездно със своя труд, в името на това клубът да бъде на едно по-високо ниво!

Искаме да благодарим на Община Бургас и в частност на кмета на град Бургас - г-н Димитър Николов. Без неговото съдействие участието ни във ВПФЛ нямаше да бъде възможно. Благодарим за всичко сторено!

Благодарим на Д-Р Спасимир Иванов  и Лайф Хоспитал за подадената ръка и гласуваното доверие.

Благодарим също и на г-н Васил Данев, без който обичаният от всички 105-годишен клуб нямаше да съществува или поне не в този вид.

Благодарим и на фирмата за предоставената ни безвъзмездно екипировка в продължение на 9 години, както са мъжкия отбор, така и за ДЮШ в определени периоди!

Благодарим и на Вас! Всички фенове, които бяха с нас през всички трудности, през цялата годината! Специално се обръщаме и към всички, които пътуваха за решителния мач в гр.Своге, създадоха незабравима атмосфера и показаха, че заради тях си струва възможно най-бързо Черноморец 1919 да се завърне в професионалния футбол!

В следващите дни ще обявим целите пред клуба и структурата, която ще има задача да изпълни тези цели !

Благодарим Ви, „Акули"!

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS