Четири от четири финала за девойките ни в Киев

Лора Николаева Лора Николаева

Девойките на България продължиха доброто си представяне на Европейското по художествена гимнастика, класирайки се на два от два възможни финала и във втория състезателен ден.

Чудесен старт за девойките ни на Европейското, два от два финала

Ева Брезалиева влезе във финала на бухалки с оценка от 21,050. 15-годишната грация допусна изпускане при един от рисковете си, но с осма по сила оценка ще може да покаже съчетанието си в пълния му блясък на финалите. Стиляна Николова бе по-неубедителна в своето изпълнение с бухалки. С няколко изпускания тя получи 20,100 точки от съдиите.

На лента във финала влезе Стиляна Николова, която за танцувалната си лента получи 21,100 точки.

На финалите на отделните уреди при девойките се класира по една гимнастичка от държава. Ева Брезалиева ще играе във финалите на въже и бухалки, а Стиляна Николова в тези на топка и лента.

При девойките няма класиране за индивидуален многобой, а само отборно и финали на отделните уреди. В отборното класиране България не участва, тъй като ансамбълът на Весела Димитрова трябваше да се оттегли от състезанието заради коронавирус в тима.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още