Четвърти пореден ден: повече излекувани от заразени с коронавирус

| https://dnews.bg

41 са новите случаи на коронавирус за последните 24 часа, 1450 са извършените изследвания, пише dnews.bg. В болница са 11 души. Броят на излекуваните през последното денонощие е 42. Това е четвърти пореден ден с по-голям брой новоизлекувани от новозаразени, коментира проф. д-р Тодор Кантарджиев. 

769 е общият брой на излекуваните, а 2372 - на заразените с коронавирус. 1478 са активните случаи - тези, които са под лекарско наблюдение. 

Има един нов случай сред заразените от медицинския персонал - медицинска сестра от Кнежа.  Най-големият рикс за медицинския персонал е при събличането на личните предпазни средства, обясни проф. Кантарджиев.

Пет души са починали за последните 24 часа. 

5 138 000 са заразените с коронавирус по света. Най-много са случаите в САЩ - 1 602 000, където е една от най-добре развитите здравни системи, посочи проф. Кантарджиев. На второ място по брой заразени е Русия.

Четете още на dnews.bg

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още