Член на Изпълкома: Ще е жалко, ако някой от БФС е бъркал в кацата с меда

dsport.bg

Един от членовете на Изпълнителния комитет към Българския футболен съюз Камен Костадинов бе гост в bTV, където разкри, че проверката на полицията за евентуални кражби продължава. Юристът коментира и действията от последния Изпълком, когато Йордан Лечков бе освободен от позицията вицепрезидент на БФС: 

"Има полиция в офисите на БФС. В 17:00 запечатват сградата всеки ден. По време на Изпълкома миналата седмица, в 16:45 часа, Михаил Касабов каза, че съвсем скоро ще влезне отново в офисите и да приключим. Всеки ден разследващи гледат каквото е необходимо. Сигурен съм, че ще бъдат обективни и ще е в полза на БФС. Не смятам, че някой е злоупотребил, имам доверие в колегите си. За първи път от 20 години се дават толкова средства за екипировки. Би било жалко, ако някой е бъркал в кацата с меда, но не вярвам. 

МВР проверява офиси на БФС в цяла България

Камен Костадинов защити своите колеги за направените разходи през последните години, опровергавайки твърденията за злоупотреба. 

"Освободихме Йордан Лечков, предложението бе мое, защото е некоректно неговото държание. Поведението му към другите членове бе неуважително, меко казано. Аз считам, че трябва да има възможно най-бързо Конгрес, защото има обществено напрежение. Лечков каза, че няма нужда от Конгрес, защото новите хора ще оберат успеха, ако България се класира за Европейското първенство през 2020 година. Михаил Касабов управлява БФС, вписан е в Търговския регистър и няма две мнения по въпроса."

Конгресът на БФС насрочен за 7 юни

Лечков вече не е вицепрезидент на БФС, Костадинов го сменя


На въпрос кой трябва да наследи Борислав Михайлов, Камен Костадинов отговори:

"Човек, който е мениджър и умее да комуникира. Да може да комуникира с международните институции. Надявам се да има публичен избор" като той добави, че няма да се кандидатира за президент на Българския футболен съюз. 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още