В силната конкуренция на 16 състезатели от 7 държави Мартин Чой (ЕКО БМВ МС 77 Рейсинг тийм) спечели петия и шестия кръг от календара на BMU Eвропейския шампионат, които се проведоха на гръцката писта в Серес.

Българският топ пилот стигна до заслуженото първо място на подиума от двете състезания в клас SuperBike1000 кубически сантиметра. Благодарение на новите 50 точки, които прибави към актива си, Чой е лидер във временното класиране за сезона с общ сбор от 90 т. Съботното състезание от програмата на шампионата беше отменено заради дъждовното време и в неделния ден през няколко часа се проведоха надпреварите от двата кръга при най-бързите пилоти.

В първия старт Чой поведе колоната от старта и до финала на 16-те обиколки не даде шансове на конкурентите си да бъде изпреварен, завършвайки с аванс от 6.7 секунди преди втория Милен Георгиев (България, Ямаха) и на 8.8 сек. от Давид Божич (Словения, БМВ), който стана трети. Във второто състезание и при температура на въздуха от 34 градуса, Мартин Чой пак победи всички в SuperBike1000сс., пресичайки финалната линия с 4.5 секунди пред каралия много силно през целия уикенд наш сънародник Милен Георгиев. Третото място на подиума беше за представителя на домакините Димитрис Каракостас с Хонда.

„Изпълнихме целта, която си бяхме поставили с моя екип. Две състезания и две победи в Гърция. Радвам се, че всичко премина безпроблемно и спечелих двата кръга от шампионата. Продължавам по програмата си и с нетърпение очаквам 30 юни (четвъртък), когато ще се проведе „ЕКО мото училище“ 2022 г.. пак на пистата в Серес и ще очаквам лично поредните участници в събитието, което се организира от мен и ЕКО България от 2012-а година насам. Основната ни цел е безопасното каране на мотоциклет, като и този път ще има приятни изненади за всички, които са се записали за участие“, каза Мартин Чой.

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS