Цирк! Екипът на Бербатов тръгна да внася подписка за конгрес, но завари заключено БФС

dsport.bg

Истински цирк се разигра днес пред сградата на БФС. Представители на инициативния комитет за издигане на кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на Българския футболен съюз опитаха да внесат искане на над 1/3 от клубовете - редовни членове на сдружението, за свикване на конгрес на БФС. Те обаче бяха сюрпризирани със заключена сграда на футболната централа с оправданието – дезинфекция. Хората на Бербатов бяха спрени още на бариерата от охранителя, който заяви, че няма как да влязат по-навътре, тъй като хората са си тръгнали. Интересното е, че това се случва в деня на два домакински мача на български отбори в европейските клубни турнири.

"Събраната подкрепа е по-голяма от необходимата и ако има коректно отношение на ръководството на БФС, то Изпълнителният комитет на съюза ще свика конгрес на 21 септември 2021 година, както повелява уставът, и по задължителния дневен ред според исканията на клубовете”, коментираха от екипа на бившия нападател.

Това е втори опит на кандидат-президент на инициира извънреден конгрес. Първият такъв бе на Христо Порточанов, но БФС не прие подписите, тъй като някои не бяха събрани по надлежния ред.

Сега обаче Бербатов и компания явно са се подсигурили. В рамките на няколко месеца се проведоха срещи с футболните клубове от всички региони, обикаляйки цялата страна – нещо, което не е правено до този момент от ръководителите на БФС. По време на срещите Бербатов изложи основните стълбове в програмата си за преструктуриране и развитие на българския футбол, което срещна подкрепа не само от страна на футболните клубове, но и от цялата футболна общественост в България.

„Независимо от нежеланието на ръководството на БФС да предостави достоверна информация за реалния брой редовни членове на БФС, но пък с подкрепата на Министерството за младежта и спорта и сериозната работа на екипа си, Димитър Бербатов успя да идентифицира 531 клуба - редовни членове на съюза с право на глас. Информацията се базира и на протоколи от заседания на Изпълнителния комитет на БФС за 137 клуба, изключени поради неупражняване на дейност, или неплащане на членски внос за периода след последния конгрес на организацията през 2018 г. Пълноправно членство и право на глас нови или изключени вече клубове могат да имат само след конгрес на БФС. Няма как - легитимно и спазвайки устава си, БФС да увеличи броя на клубовете, редовни членове, имащи право на глас. Категорично е ясна и доказана най-дълбоко критата тайна на ръководителите на БФС, а именно точният брой и имената на клубовете, имащи право на глас на следващия конгрес. А той е 531“, написаха в специално обръщение до медиите от инициативния комитет.

„Дали ръководството на БФС ще спази устава на организацията и ще свика конгрес, предстои да разберем. Надяваме се най-сетне манипулациите около управлението на БФС да приключат и апелираме към ръководството на БФС да даде възможност на клубовете да изберат честно ново ръководство на футболния съюз. Решени сме да доведем процеса докрай и ако БФС откаже да свика конгрес, следващата законова стъпка ще бъде да се обърнем към съда, който да свика конгреса, каквото е желанието на 1/3 от клубовете", заявиха от екипа на Димитър Бербатов.

Шефката на Нефтохимик отнесе солена глоба

Нови ребуси за решаване пред ЦСКА и Локо Пд в Лигата на конференциите

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ