Никола Цолов (Кампос Рейсинг) завърши перфектния си уикенд във Формула 4 Испания с победа в третото и последно състезание на писта "Рикардо Тормо" край Валенсия. Във втория 25-минутен старт той надви в директен дуел основния си съперник за титлата Тимотеуш Кухарчик (Полша, МП Моторспорт) и увеличи преднината си в генералното класиране.

Цолов спечели трите състезания и първата квалификация, а освен това бе автор на всички най-добри обиколки. Така той не успя да вземе само двете бонус точки от второто квалификационно състезание и завършва уикенда на "Рикардо Тормо" със 70 точки от възможни 72. Неговата преднина срещу Кухарчик преди състезанията на "Спа-Франкоршан" се увеличи до впечатляващите 56 точки.

Цолов грабна бързо лидерската позиция от победителя във втората квалификация Хю Бартър (Австралия, Кампос Рейсинг) и до края се надпреварваше за първото място с Кухарчик. Полякът обаче не отговори на темпото на българския пилот, който завърши 25-минутната надпревара с преднина от 4.168 секунди.

"По-добре се получи от това, което очаквах, тъй като типично във Валенсията разликите са по-малки. Успях обаче да спечеля старта и направих добър аванс. Надявам се да се случи същото на "Спа" и нямам търпение да отидем там", заяви Цолов в ефира на b1b.tv.

Състезанията от четвъртия кръг на Формула 4 Испания ще бъдат проведени на белгийската писта "Спа-Франкоршан" на 8 и 9 юли.

Никола Цолов спечели четвърта поредна победа във Формула 4 Испания

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS