ЦСКА вероятно ще е с автентичното си име за дербито с Лудогорец. Това каза представителят на Гриша Ганчев - адвокат Станислав Тренфалиов. Той се появи на ст. "Българска армия" за събранието, но заради фактът, че никой друг от акционерите не дойде, е било взето решение сбирката да се проведе в офисите на Ганчев. Трендафилов обясни, че от понеделник ще се подготви документация за смяна на името на "червените". Той се надява всичко да е готово още преди дербито с Лудогорец, което е на 27 февруари.

"Никой от останалите акционери не се появи. Г-н Ганчев и г-н Инджов имаха изрично упълномощени представители. Те бяха информирани. Но никой не се появи и за това те взеха решение да проведат събранието в офисите на г-н Ганчев. В 9:30 да речем. Аз бях тук за събранието, тъй като съм упълномощен представител на г-н Ганчев", разкри адвокат Трендафилов.

"В точка "Разни" акционерите са взели решение да се промени името на клуба. Да се махне прословутото "тире" и ЦСКА да се върне старото име. От понеделник е възложено да започнем юридическата процедура за смяна името. Тя включва промяна на името съобразно решението, което са взели акционерите. Изготвяме документацията, внасяме я в Търговския регистър и сменяме името. Предполагам, че другата или по-другата седмица всичко ще е готово. За мача с Лудогорец, най-вероятно ЦСКА да е с оригиналното си име", добави той.

Трендафилов бе попитан дали е трябвало да се обсъжда оттеглянето на Гриша Ганчев и Юлиян Инджов от ЦСКА. "По тази тема промяна няма, не е взето друго решение. Джирата, заедно с акциите и книгата са в касата на клуба в момента. Не е обсъждан въпрос съгласно Устава с 3/4 капитал, както те притежават, да се прехвърлят на трето лице. Тоест няма конкретно лице, на което да са решили да го прехвърлят. Но промяна в тяхната позиция няма", добави той.

"Общото събрание е съвсем редовно, не извънредно. В точка "Разни" бе решено да се смени името. Смятам, че това има връзка с откупуването на емблемата и активите на фалиралото ПФК ЦСКА АД. В крайна сметка това е ЦСКА. Нормално е да си е с оригиналното име. Моите отношение с БФС са юричидески. Не знам дали са изпратили писмото. Надявам се да бъде изпратено. Очевидно европейската централа показва кой е ЦСКА", добави той.

Малко по-късно ЦСКА потвърди казаното от адвокат Трендафилов на официалния си сайт. "Информираме Ви, че след днешното Общо събрание на акционерите бе взето решение клубът да възвърне автентичното си име. Още в понеделник ще бъде задвижена самата юридическа процедура пред Търговския регистър. 

Друго важно решение на Общото събрание, което се проведе в офисите на стадион "Бълграрска армия" бе изборът на одитор на дружеството", написаха "червените".

ЦСКА маха „тирето“, връща си старото име

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS