ЦСКА без ''тире'' за мача с Лудогорец (ВИДЕО)

dsport.bg

ЦСКА вероятно ще е с автентичното си име за дербито с Лудогорец. Това каза представителят на Гриша Ганчев - адвокат Станислав Тренфалиов. Той се появи на ст. "Българска армия" за събранието, но заради фактът, че никой друг от акционерите не дойде, е било взето решение сбирката да се проведе в офисите на Ганчев. Трендафилов обясни, че от понеделник ще се подготви документация за смяна на името на "червените". Той се надява всичко да е готово още преди дербито с Лудогорец, което е на 27 февруари.

"Никой от останалите акционери не се появи. Г-н Ганчев и г-н Инджов имаха изрично упълномощени представители. Те бяха информирани. Но никой не се появи и за това те взеха решение да проведат събранието в офисите на г-н Ганчев. В 9:30 да речем. Аз бях тук за събранието, тъй като съм упълномощен представител на г-н Ганчев", разкри адвокат Трендафилов.

"В точка "Разни" акционерите са взели решение да се промени името на клуба. Да се махне прословутото "тире" и ЦСКА да се върне старото име. От понеделник е възложено да започнем юридическата процедура за смяна името. Тя включва промяна на името съобразно решението, което са взели акционерите. Изготвяме документацията, внасяме я в Търговския регистър и сменяме името. Предполагам, че другата или по-другата седмица всичко ще е готово. За мача с Лудогорец, най-вероятно ЦСКА да е с оригиналното си име", добави той.

Трендафилов бе попитан дали е трябвало да се обсъжда оттеглянето на Гриша Ганчев и Юлиян Инджов от ЦСКА. "По тази тема промяна няма, не е взето друго решение. Джирата, заедно с акциите и книгата са в касата на клуба в момента. Не е обсъждан въпрос съгласно Устава с 3/4 капитал, както те притежават, да се прехвърлят на трето лице. Тоест няма конкретно лице, на което да са решили да го прехвърлят. Но промяна в тяхната позиция няма", добави той.

"Общото събрание е съвсем редовно, не извънредно. В точка "Разни" бе решено да се смени името. Смятам, че това има връзка с откупуването на емблемата и активите на фалиралото ПФК ЦСКА АД. В крайна сметка това е ЦСКА. Нормално е да си е с оригиналното име. Моите отношение с БФС са юричидески. Не знам дали са изпратили писмото. Надявам се да бъде изпратено. Очевидно европейската централа показва кой е ЦСКА", добави той.

Малко по-късно ЦСКА потвърди казаното от адвокат Трендафилов на официалния си сайт. "Информираме Ви, че след днешното Общо събрание на акционерите бе взето решение клубът да възвърне автентичното си име. Още в понеделник ще бъде задвижена самата юридическа процедура пред Търговския регистър. 

Друго важно решение на Общото събрание, което се проведе в офисите на стадион "Бълграрска армия" бе изборът на одитор на дружеството", написаха "червените".

ЦСКА маха „тирето“, връща си старото име

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още