ЦСКА е шампион при юношите до 19 години

| ЦСКА, БГ футбол

Юношите старша възраст на ЦСКА (родени 2001/02г) са новите шампиони на България.

Заради пандемията от COVID-19 Изпълкомът на БФС взе решение да прекрати първенствата на Елитните групи, като на база на моментните класирания се определиха призьорите. В надпреварата при 19-годишните ЦСКА убедително водеше с 8 точки преднина пред втория Левски и 11 пред третия Ботев Пловдив.

„Заслужен успех за нас, който всички вярвахме, че ще го постигнем и при нормално развило се първенство. Съжаляваме, че не можахме да доиграем сезона. Бяхме твърдо амбицирани да продължим с добрите си игри през пролетта, да защитим лидерската си позиция и да финишираме начело. Резултатите ни срещу преките ни конкуренти досега също показват, че ние бяхме най-добрият и стабилен отбор.“, заяви наставникът на "червените" Даниел Моралес.

Той, в тандем с треньора Владимир Манчев, ще се борят и за Купата на БФС за набор 2002, спечелването на която ще даде право на победителя да участва в Младежката Шампионска лига през есента. В заключителната битка за трофея останаха ЦСКА, Лудогорец, Локомотив Пд и Септември Сф.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още