ЦСКА отнесе много сериозно наказание за расизъм

dsport.bg

Дисциплинарната комисия към БФС наложи много сериозно наказание на ЦСКА за проява на расизъм. „Червените“ са глобени с 18750 лева.

„За действия или бездействия, с които се обижда достойнството на лице или група лица, свързани с раса, пол, цвят на кожата, на основание чл.37, ал.4 от ДП /2022/2023/ и предвид несвоевременната намеса на длъжностните лица на футболната среща, ДК наказва ПФК „ЦСКА-София” гр. София с имуществена санкция в размер на 18750 лева“, гласи решението на Дисциплинарната комисия към БФС.

Допълнително „червените“ са санкционирани с 1300 лева.

„За нерегламентирано използване на факли и димки, на основание чл.37, ал.1, т.22.2, б. А от ДП /2022/2023/ – ДК наказва ПФК "ЦСКА-София" гр. София с имуществена санкция в размер на 300 лева.

За обидни и нецензурни скандирания, на основание чл.37, ал.1, т.26 от ДП /2022/2023/ – ДК наказва ФК "ЦСКА-София" гр. София с имуществена санкция в размер на 1000 лева”, се казва в решенията на Дисциплинарната комисия.

Как съперникът на ЦСКА Македония ГП отвори вратите си за dsport два дни преди мача (ВИДЕО)

Македония ГП тръгва в сряда с автобус за София

ЦСКА мина броя продадени абонаментни карти от миналата година

С Бутонките напред: Чекамо, чекамо, ЦСКА да напълни резервоара

Фалстарт за ЦСКА, ''армейците'' не успяха да вкарат на десет от Македония ГП

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още