ЦСКА получи виза за реконструкция и ремонт на "Армията"

dsport.bg

ЦСКА получи виза за проектиране на реконструкция и основен ремонт на стадион "Българска армия" от главния архитект на София Здравко Здравков. Това обяви в Народното събрание министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Новината бе съобщена и в офицалния сайт на "червените".

По думите му издадената виза не допуска намалени разстояния към съседни имоти или сгради. Тя трябва да бъде съгласувана и с Министерство на културата, тъй като стадион "Българска армия" попада в обхвата на охранителна зона на резервата "Борисова градина". 
"Инвеститорът вече може да започне изготвянето на този проект, след получаването на визата. В последствие трябва да бъдат представени ясни и неоспорими гаранции от страна на инвеститора, че може да осигури необходимата инвестиция за осъществяване на проекта", каза министър Кралев, като допълни, че ЦСКА и Министерството на младежта и спорта са започнали работа по учредяване на съвместното търговско дружество.

ЦСКА потвърди: Главният ахритект издаде виза за стадиона

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук