ЦСКА с важна стъпка, която да гарантира построяването на стадиона

dsport.bg

В ЦСКА работят неуморно за построяването на нов стадион. От клуба обявиха, че са подписами Меморандум с държавата, като чрез него трябва да се създаде съвместно дружество, което да гарантира построяването на ново съоръжение.

Ето пълното съобщение на „червените“ по тази тема:

„Днес ЦСКА подписа Меморандум за създаване на съвместно дружество с държавата, което да гарантира построяването на новия стадион.

Чрез меморандума клубът и спортното министерство се ангажират с ясни стъпки и срокове, които да официализират учредяването на общо дружество. Важно допълнение към документа е подписаното към него Приложение, което представлява учредителния акт на новото дружество. В него страните постигат съгласие за структурата и дейността на дружеството.

Докато тече работа по документацията и вписването в Търговския регистър, държавата потвърждава правото на ЦСКА да продължи проектирането на стадиона и се задължава да съдейства при необходимост. Цялото финансиране за стадиона ще бъде осигурено от ЦСКА. Ръководството на клуба и международните проектанти продължават усилената работа по идейния проект и техническите параметри на стадиона.

Както многократно сме заявявали, готови сме на всякакви варианти за партньорство с държавата и ще спазваме всички законови разпоредби, само и само да стигнем до строеж на ново, модерно спортно съоръжение, което София заслужава“.

ЦСКА с нова любопитна информация за бъдещия стадион

ЦСКА ще щади околната среда с екологични технологии на новия стадион

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ