ЦСКА води тренировъчен процес на базата си на Панчарево, въпреки забраната, която бе наложена в цялата страна заради пандемията от коронавирус, информира „Sportal“. В България има извънредно положение и Националният оперативен щаб забрани провеждането на спортни мероприятия до второ нареждане.

„Червените“ са провели тренировка през днешния ден, в която взимат участие треньорът Милош Крушчич, помощник-треньорът и анализатор Деян Фияла и кондиционният треньор Кирил Динчев, както и шестима от чужденците на отбора - Греъм Кери, Витаутас Черниаускас, Денис Давидов, Вив Соломон-Отабор, Стефано Белтраме и Томи Юрич. Групата от играчи и треньори играе джитбол и квадрат, което не е разрешено в този момент.

Тренировъчният процес за всички футболни отбори в България, както и първенствата бяха спрени на 13 март, когато беше обявено извънредното положение в страната за един месец, което обаче преди няколко дни беше удължено с още един месец - до 13 май.

Казусът с ЦСКА не е първи, тъй като преди дни футболистът на Локомотив Пловдив Лукас Масоеро призна, че той и неговите съотборници водят тренировъчен процес.

Медицинската комисия към БФС още на 17 март излезе със становище, в което забрани тренировъчната дейност на професионални, детско-юношески и аматьорски отбори.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS