Да бъдеш селекционер и футболист едновременно - Кейсуке Хонда

Кейсуке Хонда преди броени дни подписа договор с холандския тим Витес. До тук нищо фрапантно за 33-годишния офанзивен халф. Повече от любопитно е, че японецът е селекционер и генерален мениджър на националния тим на Камбоджа, а сделката с холандския тим няма да попречи на Хонда да изпълнява и тази роля. Актуалното положение правят Кейсуке уникален и единствен по рода си - наставник на страна и футболист на отбор. Фактът, че той обединява Камбоджа, Холандия и Япония в едно, внася допълнителна екзотика в кариерата на полузащитника. 


Кейсуке Хонда подписа договор с Витес до края на сезона, а желанието му е да играе на предстоящите домашни Олимпийски игри през 2020 година, които ще бъдат в Токио. Първият японски футболист, играл в Русия, е твърдо решен да продължи да води Камбоджа и да преследва целта си и заради това се завърна в Холандия, след като преди 10 години бе част от Венло. 

За Хонда авантюрата, наречена Камбоджа, стартира през август 2018 година, като между двете страни има разбирателство, което гласи, че ако азиатецът не може да води нацията в даден двубой, неговият помощник Феликс Далмас ще го замести. Дебютът за Хонда бе на 10 септември преди 12 месеца, когато Камбоджа загуби от Малайзия с 1:3. Халфът подписа като наставник, докато бе играч на Мелбърн Виктори в Австралия, а сега Витес няма против ангажимента на новия си състезател.


Цялата кариера на Кейсуке Хонда е изпълнена с предизвикателства. Професионалната му кариера стартира в Нагоя, продължава във Венло, ЦСКА Москва, Милан, Пачука, Мелбърн и сега Витес, а явно японецът ще се развива и от друга страна във футбола през следващите години. 

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още