Има много футболисти, които са жадували за правилно хранене в детството си. Има много футболисти, които обаче на практика не са имали какво да ядат... Играчи, които рано са напуснали семейство и дом, заминали са в голям град или дори друг континент, за да успеят. Такъв е случаят с човек, който от години е сред най-добрите полузащитници в света.

Днес Жоржиньо е на 32 години, той е световна звезда и има милиони в сметката си. Играе в топ клуб и може да получи всичко, което поиска.

Детството на халфа обаче е всичко друго, но не и лесно, а оцеляването с 20 евро на седмица, сам в голям град звучи като трудна задача.

На 15 години роденият в Бразилия футболист пристига в Италия, но е измамен от хората, които се разпореждат с бъдещето му и на практика остава без нищо. „Живеех с 20 евро на седмица, които получавах от моя агент. Той ме покани на лагера на Верона. Винаги харчех тези пари за едни и същи неща. С 5 евро се обаждах на семейството си в Бразилия, още няколко за шампоан, дездорант и паста за зъби. Прекарвах уикендите в интернет кафе, за да разговарям с приятели и семейство по MSN”, разказва Жоржиньо.

„Понякога, когато наистина исках да се почерпя, отивах на централния площад във Верона и си купувах млечен шейк от Макдоналдс. Струваше 1 евро, Пържени картофи? Хамбургер? Забравете. Тези ястия бяха за богатите деца. След това сядах на стъпалата в ъгъла на площада и просто гледах. Гледах как хората идват и си отиват. Гледах птиците и туристите и оставях ума си да блуждае. Така прекарвах съботния си следобед“, си спомня той.

Жоржиньо избухна през 2014 година, когато направи страхотен сезон във Вероне и подписа с Наполи, а след 4 години се премести в Челси за 60 млн. евро, а в момента е част от тима на Арсенал.

Шефката на Нюкасъл: Познавам саудитците и вярвам, че скоро техен клуб ще играе в Шампионската лига

Дуетът Меси-Суарес подава и вкарва, но Интер Маями не побеждава (ВИДЕО)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS