Да пребориш рака и да подпишеш договор с Манчестър Юнайтед

Макс Тейлър подписа ново едногодишно удължаване на договора с Манчестър Юнайтед само месеци, след като победи рака на тестисите.

20-годишният защитник, който е в Манчестър Юнайтед от 14-годишна възраст ще остане в отбора и през следващия сезон.

Младежът бе диагностициран с рак през ноември 2018 година и започна деветседмичен курс на химиотерапия, за да победи успешно болестта.

Тейлър се завърна да тренира с „червените дяволи“ през септември, миналата година и участва в шест мача на отбора до 23 години във Висшата лига 2. Той също така бе в групата на Манчестър Юнайтед за гостуването на Астана в Лига Европа през ноември.

Тейлър също така се изяви за състава на Манчестър Юнайтед до 21 години в мача срещу Транмиър за трофея на футболната лига.

През януари младокът беше изпратен под наем в Северната Висша лига в отбора на Сталибридж Селтик и взе участие в девет двубоя преди пандемията от COVID-19 да прекрати сезона.

Тейлър говори откровено за емоциите си, след като получи диагнозата си за рак заедно с майка си Стела и доведения си баща Матю.

„Това беше сюрреалистично. Просто се спогледахме, мислейки: „Лекарят наистина ли каза това? Че е рак?“ Специалистът каза, че клетките вътре в тестиса ще трябва да бъдат свалени. Майка ми се разстрои веднага. Бях толкова объркан, че не плаках. Излязох от клинката и си помислих: „О, Боже мой.“ Чуваш думата рак. Умът ми течеше с 100 м/ч. „Какво ще се случи? Какво следва? Ще играя ли отново футбол? Ще бъда ли жив?“ Това се повтаряше в главата ми, отново и отново.“

Тейлър трябваше да се подложи на интензивен курс на химиотерапия, за да спре допълнителното развитие на рака.

„Химията, която имах беше доста токсична. Първата нощ беше най-лошата. Треперех, потях се, но в същото време усещах, че е студено. Още първата нощ разбрах, че това ще са тежки девет седмици.“

Шест седмици след курса си на химиотерапия, Тейлър получи добрата новина, че ракът се е изчистил, но все пак се налага операция, тъй като лимфните му възли са подути и един е прикрепен към главния кръвоносен съд.

Младокът призна, че са минали три месеца „преди да започне да се чувства добре“ след операцията.

Жозе Моуриньо беше мениджър на Манчестър Юнайтед по онова време и разговаря с Тейлър, когато го повика и го включи в състава за мача от Лига Европа.

„Това беше голям шок за всички в клуба по това време. Много сладко дете и фантастичен млад професионалист. Първият, който мотивира всички в Юнайтед беше той. Той беше този, който мотивира всички нас. Много хора, включително и аз, трябваше да крием сълзите си, когато разбрахме. Той беше този, който беше готов да победи рака. Когато разбрахме, че е спечелил най-големия мач в живота си, това беше невероятна новина за клуба и за всички свързани с него. Това е невероятна история и вдъхновение за младите хора“, сподели Жозе Моуриньо.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още