Баскетболистът на ЦСКА Дамян Минков говори специално за dsport преди предстоящия турнир за Купата на България, който ще се проведе между 21-24 март в „Арена София“. Крилото заяви, че мечтае да спечели Купата на България, защото тимът е амбициран на триумфира в надпреварата, защото „ЦСКА винаги трябва да се бори за първото място“.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

„Купата на България е много непредвидим турнир и всичко може да се очаква. Когато играта зависи от един мач всичко може да стане. Има повече напрежение, различна зала. Настроението в съблекалнята е много приповдигнато, защото се готвим, за да станем първи. Това е в главата на треньора, както и на всички играчи, защото всички много го искаме, но да видим дали ще стане“, заяви Дамян Минков.

„Според мен ще играем на максимума на възможностите си и имаме съвсем реален шанс да спечелим Купата на България. Националната баскетболна лига и купата са два много различни турнира, заради това последните шест мача, в които спечелихме изобщо не могат да се сравняват с това, което ни очаква в турнира“, каза още той.

„ЦСКА винаги трябва да се бори за първо място. Ще се хвърлим да станем първи. Това, че постигнахме две победи срещу Спартак Плевен в хода на сезона не ни дава преимущество, защото мачовете за Купата на България са много по-различни от тези през сезона. Те имат различен заряд и енергия. Напрежението върху нас не е малко, защото когато те сочат за фаворит е по-трудно. В случая с Купата една загуба може да значи много голяма издънка. Това, че сме фаворит ни мотивира и ни дава настроение“, коментира Минков.

На въпрос какво може да се очаква от евентуален двубой с Балкан Ботевград, който е един от възможните съперници на ЦСКА, ако тимът преодолее Спартак Плевен, баскетболистът на „армейците“ заяви: „Срещу Балкан винаги се играе трудно, но смятам, че ако се изправим срещу тях, ще ги победим, както направихме преди една седмица.

„Чувството да се изправя срещу един от бившите си наставници Любомир Минчев е доста приятно, защото той е един от най-добрите български треньори и от него съм останал само с добри впечатления, но много силно се надявам да успея да го победя. Периодът ми под ръководството на Любомир Минчев в Берое беше тежък, отборът страдаше от много контузии и проблеми, които бяха както финансови, така и не само. Борихме се докрай, но не успяхме да постигнем нищо значимо, но съм останал с много добри изживявания от този период“, заяви Дамян Минков.

„Преминах в ЦСКА, защото исках ново предизвикателство. Исках нещо по-амбициозно, по-различно. Името ЦСКА също бе от решаващо значение в предприемането на тази стъпка. Според мен ЦСКА има много голям потенциал, защото в клуба работят много добри треньори и стига да имат финансовите възможности, всичко ще бъде добре. Според мен много искам да върнем феновете на ЦСКА в залите, защото самото име може да върне много хора. Със сигурност един трофей за Купата на България ще помогне за тази цел, защото ще се разчуе и със сигурност ще увеличи интереса“, уверен е баскетболистът на ЦСКА.

За какви са му плановете за бъдещото развитие в кариерата му, Дамян Минков коментира: „Не мога да кажа нищо на тази етап, защото гледам нещата ден за ден. Старая се давам всичко от себе си, да тренирам на 100% и да спазвам хубав режим. Все още не съм мислил за трансфер в чужбина, защото смятам, че още ми е рано, а пък и нямам предложение от добри отбори. Към момента само за по-ниските дивизии, но съм решил, че все още няма смисъл от такава крачка. Дали ще играеш в България или в чужбина, развитието зависи от отбора, в който попаднеш, защото може и да е добре зад граница, но може да е добре и тук, и обратно важи“.

„За Росен Барчовски мога да кажа, че е добър треньор, защото разбира много играта. Най-голямата ми мечта е да получа повиквателна за националния отбор на България. Чувството за защитаваш емблемата на България невероятно и това е най-хубавото нещо, не мога да го опиша с думи. Съвсем различно е от това да играеш за клубния си отбор. Доста съм разочарован от представянето ни на ЕвроБаскет за юноши до 20 години, защото мечтаехме за много повече от 7-ото място, но така се случиха нещата. Любовта към играта и чувството за победа ме амбицират на играя баскетбол. Имам ритуали преди двубоите, които правя, но предпочитам да не ги разкривам“, коментира Минков.

На въпрос каква му е следващата мечта, баскетболистът на ЦСКА заяви „Мечтая да спечеля Купата на България“.

Безплатен вход за деца на баскетболната Купа на България в ''Арена София''

Баскетболните Левски и ЦСКА преди Купа България – скачаме високо с турнир в зала „Арена София“

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS