Данъчната агенция на Испания глоби Реал Мадрид

dsport.bg

Националният съд потвърди санкциите, които Данъчната агенция наложи през 2017 и 2018 г. на Реал Мадрид за това, че клубът не е начислил правилно приспадането на комисиони, изплатени на агентите на играчите.

В периода между 26 май и 2 юни са издадени пет последователни присъди, а Министерството на финансите претендира за общо 3 266 037 млн. евро от клуба.

Испанските вестници “La Información и “El País“ разкриват тази информация и обясняват, че Реал Мадрид е представил подробни аргумент срещу заведения иск. 

В това твърдение, според “El País“, от тима казват, че наемането на агенти не се прави, защото те са представители на играчите, а за да посредничат в операциите, които са от интерес за клуба.

Обжалването е отхвърлено от съда.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още