Защитникът на Испания Дани Карвахал коментира победата над Хърватия във финала на Лигата на нациите. Тя дойде след изпълнение на дузпи, като двата отбора не успяха да си вкарат гол в игровите 120 минути.

„Да спечелиш нещо с националния си отбор означава много. Това е много важен момент в моята кариера, защото националният отбор е моята гордост. Вкарвал съм само една дузпа в цялата си кариера, за Суперкупата на Испания, но исках да изпълня този удар. Когато мачът свърши, отидох при треньора. Те бяха направили списък от петима играчи и му казах, че ако някой от играчите се колебае или няма увереност, мога да стрелям, а ако не, тогава искам да получа възможност да изпълня шестия удар. В крайна сметка играта ми даде възможността, която исках“, каза Карвахал.

„Жена ми е бременна в 36 седмица. Тя ми каза, че почти е родила заради този мач! Цялото ми семейство беше много нервно. Разбирам как трябва да са се почувствали, но всичко завърши добре”, каза още футболистът.

При дузпите Ловро Майер и Бруно Петкович пропуснаха за хърватите, а Аймерик Лапорт не успя да вкара за Испания. Именно Дани Карвахал изпълни победната дузпа

Испания загуби финала на Лигата на нациите от Франция през 2021 година.

Испания излъга Хърватия с дузпи и 11 години по-късно отново спечели трофей

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS